Hulp bij crypto aangifte

Wanneer je zelf niet in staat bent om een goede belastingaangifte te doen omtrend cryptovaluta kun je daar hulp voor inschakelen. Het nieuwe digitale geld is nog zo nieuw dat veel mensen geen idee hebben hoe de crypto aangifte precies werkt en wat er allemaal bij komt kijken. Je wilt immers niet teveel belasting betalen, maar ook zeker niet een naheffingsaanslag voor crypto op je deurmat ontvangen. Gelukkig zijn er hulpmiddelen om een juiste aangifte te kunnen doen.

crypto-aangifte

Crypto aangifte doen met hulp

Sinds enkele jaren specialiseren een aantal mensen zich in de crypto aangifte. Dit zijn vaak mensen die al voor een belastingkantoor, advocatenkantoor of juristenkantoor werken, maar zich toegelegd hebben op het bieden van hulp bij het doen van aangiftes omtrend digitaal vermogen. Deze adviseurs kosten uiteraard geld, maar besparen je ook een hoop geld uiteindelijk. Er is een breed scala aan adviseurs die je kunt inschakelen voor hulp bij het doen van een aangifte. Zo zijn er zelfs bepaalde banken die enkele kwalitatief goede stukken hebben geschreven over het doen van aangifte, zoals Van Landschot.

Wanneer je gaat zoeken naar een goede bitcoinadviseur, dan is het raadzaam jezelf goed in te lezen. Er zijn tal van adviseurs, maar niet iedereen is even kundig. Zeker gezien de ”nieuwigheid” van het digitale geld. Een echte specialist met jaren ervaring is nu eenmaal duurder dan een regionale Rechtsbijstandsverzekeringsadvocaat en vice versa.
Omgeving aangifte laten doen

Er zijn mensen die er voor kiezen om hun crypto aangifte te laten doen door een bevriende boekhouder of kennis die toevallig wat kennis heeft van de financiĆ«le markt. Wij raden dit ten zeerste af. Niet omdat wij de kennis en kunde van die persoon in twijfel trekken, maar meer omdat je je digitale portemonnee zal moeten openen voor die persoon. Juist de cryptovaluta van nu staan voor privacy en waarborgen die ook. Het kan altijd voorkomen dat je per ongeluk niet uitlogt op je digitale portemonnee en de gevolgen daarvan zijn niet te overzien. Niet zozeer door die persoon die je in vertrouwen hebt genomen, maar eventuele hackers liggen zeker bij Bitcoins altijd op de loer. Wees dus voorzichtig met je digitale geld. Het is immers ook gewoon geld met een waarde, net zoals de Euro’s in onze portemonnee.

Tot slot kun je er ook voor kiezen om zelf crypto aangifte te doen. Op onze website vind je tal van informatie omtrend de wetten en de regels voor digitaal vermogen.